Presentació del Quadern d'Estudis 35 a l'Espai Espora.
El passat divendres 11 de febrer es va fer un col·loqui al voltant de la publicació del número 35 dels Quaderns d’Estudis del Centre d’Estudis de l’Hospitalet. Un col·loqui sobre les eines que va oferir el cooperativisme a les classes populars i treballadores de l’Hospitalet a principis del segle XX i els seus paral·lelismes amb la situació actual a l’Hospitalet de Llobregat i al món respecte a les crisis mediambiental, social i econòmica, agreujades per la pandèmia de la Covid.
El debat va tenir lloc a l’Espora, viver cooperatiu ubicat a la rebotiga de la llibreria Espai Llavors, al barri de Collblanc. La conversa va ser dinamitzada per Judith Seubas, tècnica de La Col·lectiva i van participar Manuel Domínguez del CELH, Emma Núñez de la cooperativa de consum Keras Buti i Fátima Zhora de la Xarxa de Suport Veïnal de l'Hospitalet. Aquesta Xarxa de Suport Mutu Veïnal va ser engegada durant les primeres setmanes del confinament arran la pandèmia de la Covid-19, amb el repartiment d'alimentació i béns de primera necessitat entre les veïnes més afectades per les restriccions.
Entre les temàtiques abordades: els reptes de futur per la supervivència del planeta, la relació entre les condicions materials i les urgències amb la capacitat d’auto-organització popular, la manca de temps de la societat actual o l’impacte del capitalisme als circuits de consum.
El Quadern d'Estudis 35 del CELH és un recull d'articles sobre el llegat de cooperatives històriques com ara La Redentora, La Bomba o Respeto Mutuo, sobre l'estat de cooperatives veteranes de la ciutat i reflexions sobre cap a on va les entitats i cooperatives al marc de l'Economia Social a l'Hospitalet. El llibre es pot trobar a Espai Llavors o mitjançant encàrrec al CELH o La Col·lectiva.